Dennis & Heleen zoeken een woning in Haarlem

  • Waarom willen jullie een huis kopen?

Omdat het een goede investering is maar vooral omdat we klaar zijn voor de volgende levensfase en groter willen wonen.

  • Wat doen jullie voor werk?

Wij zijn allebei ambtenaren. Immigratiedienst & juf.

  • Waar zijn jullie naar op zoek?

Naar een huis van ongeveer 100 vierkante meter. Het liefst een eengezinswoning met een eigen voordeur. Bij voorkeur In Haarlem oost of noord, West is ook leuk, maar over het algemeen een stuk duurder. Een tuin is ook belangrijk en daarnaast willen we graag voor de deur kunnen parkeren. Fietsafstand van centrum (10/15 min) en in de buurt van het station.

  • In welke prijsrange zoeken jullie?

Maximaal €400.000. Alles daar onder is top. Vooral vanwege de overdrachtsbelasting maar als het echt ons droomhuis is, zijn we bereid om meer te betalen.

  • Hoe lang zijn jullie al bezig?

Al dik een jaar maar vanaf juni 2021 tot nu zijn we gestopt met zoeken. We werden er helemaal gefrustreerd van en ook omdat Heleen een nieuwe baan heeft gevonden.

  • Hoe is het tot nu toe gegaan?

Sinds januari hebben we bijna iedere week wel een bezichtiging gehad en in totaal 5 keer een bod gedaan. Iedere keer zijn we dik overboden. We hebben geen enkele keer echt in de buurt gezeten, het scheelde steeds nog heel veel geld. We hebben een makelaar, dus kregen wel hulp tijdens de zoektocht en het bieden, maar bij 2 daarvan hadden we misschien niet eens hoeven bieden. Je moet zo snel beslissen dat je een bod gaat doen waar je je later toch niet helemaal prettig bij voelt.

  • Waar lopen jullie tot op heden tegenaan?

Het snel moeten beslissen. Op donderdag om 16:00 de bezichtiging, de volgende dag om 12:00 moet je je bod inleveren. De bezichtiging die op korte termijn al helemaal vol zit of nog een plekje op een onhandig tijdstip. Je bent veel bezig met de zoektocht naar een huis en hoopt een leuk huis te vinden en dan wordt er weer dik overboden. Ook het onder tijdsdruk beslissingen nemen, terwijl je niet weet of je de goede beslissing neemt. Al met al kost het heel veel energie en tijd.

  • Waarom hoMEup?

Het concept van hoMEup spreekt ons aan omdat ze de starter centraal stellen en op een andere manier op zoek gaan naar huizen. Daarnaast hoeft de verkoper geen kosten te betalen waardoor wij hopen een grotere kans te maken.