Leon & Cecile zoeken een woning in Amsterdam

  • Waarom willen jullie een huis kopen?

Wij zijn al een tijd op zoek naar ons eerste koophuis omdat we heel graag een plekje voor onszelf willen. Wij vinden het belangrijk om ons ergens thuis te voelen. Op dit moment huren we al een tijdje omdat we nog niks hebben kunnen kopen vanwege de grote concurrentie. Tot slot willen we graag investeren in een huis, waarbij we nu huur betalen waar we natuurlijk niks van terug zien.

  • Wat doen jullie voor werk?

Mijn vriendin heeft een rol als accountmanager bij Friesland Campina en ik doe IT-audit bij één van de Big4 kantoren.

  • Waar zijn jullie naar op zoek?

Wij zoeken een woning in omgeving Amsterdam waarbij we het belangrijk vinden dat er een extra kamer bij zit voor het thuis werken. Op dit moment weten we dat we blij moeten zijn met een lekker licht appartement, het liefst binnen de ring van Amsterdam met een minimale oppervlakte van 60m2.

  • In welke prijsrange zoeken jullie?

Wij zoeken tot €450.000.

  • Hoe lang zijn jullie al bezig?

We hebben nu 4 keer een bod gedaan op een huis, wel zonder aankoopmakelaar, om te kijken of dat zou lukken. We hebben inmiddels al wel een huis of 10 bezichtigd. Echter is het kopen van een woning tot dusver een onmogelijke opgave gebleken.

  • Hoe is het tot nu toe gegaan?

We worden een beetje moe van de tijd en energie die we erin moeten stoppen. Elke dag weer kijk je op woningplatforms terwijl je al weet dat de kans van slagen nihil is.

  • Waar lopen jullie tot op heden tegenaan? 

Het feit dat we heel veel huizen bezichtigen, bijna nooit alleen zijn, weinig persoonlijk contact ervaren met makelaars en daarom eigenlijk al weten dat we toch geen kans maken op de woning. Ook moeten we dan tussen het werken door langs voor een bezichtiging, wat ons eigenlijk te veel tijd kost.

  • Waarom hoMEup?

Nu we in aanraking zijn gekomen met hoMEup, hebben we oprecht weer zin om huizen te bezichtigen. Vooral ook omdat je maar met 2 andere starters in concurrentie bent en alleen bij huizen gaat kijken die binnen ons budget vallen! Dit zorgt ervoor dat we weer het idee hebben dat het ons gaat lukken!